Educatie Scholen

Middeleeuwse Levende Geschiedenisles

Wat als een Middeleeuws geklede en bewapende Longbowschutter uit het jaar 1450 komt vertellen hoe het leven in de middeleeuwen is?

Is het echt zo sprookjesachtig als wij denken, dromend van de zo mooie Prinses en de Prins op het witte paard of is er niets minder waar?

Hoor hoe het werkelijk is, zie, voel en zwaai met de wapens die op het wapenrek hangen waarmee we het Kasteel verdedigen, waar en hoe wonen en leven de Dames, Heren, burgers en buitenlui.
Wat eten we, welke arbeid verrichten we en natuurlijk hoe trekken wij mannen, met soms een vermomde vrouw, ten strijde.

Een educatief verhaal over de middeleeuwen, met een kwinkslag verteld, maar ook heel spannend want de kinderen krijgen de verschillende wapens in hun handen en het gebruik ervan wordt uitgelegd.

 

 

 

 

 

.
Met Handboogschieten
of Stok/Zwaardvechten uit te breiden

Als aanvulling op de Levende geschiedenis les ga je met een echte Longbow schieten, je pijlen kletterend in een Middeleeuws doelpak terecht laten komen, misschien schuilt er wel een Robin Hood in je en weet je de Roos te raken. Of ben je een wapenmeester met de vechtstok en Zwaard.
Handboogschieten is zowel binnen als buiten mogelijk en geschikt voor alle leeftijden, Stok/Zwaardvechten kan vanaf 8 jaar.

               

NIEUW NIEUW NIEUW

Nu ook Workshops
 “Maak je eigen Middeleeuwse pijl”
Longbowman leert je zelf je pijlen maken.

 “Een Maliën Matje Maken”

Leer ook zelf je Maliën vlechten.

“Een Middeleeuws Buideltje Maken”
Leer je eigen Middeleeuws buideltje maken.

Kijk voor meer informatie hierover op het tabblad Workshops