Over

Rob Kortekaas

Van huis uit (Familiebedrijf Slagerij Koot) ben ik werkzaam geweest in de detailhandel, waarvan sinds 1993 als bedrijfsleider van onder meer foto-detailhandel van den Boogaardt, Fotovaklab FQL en het Kopieer-print bedrijf te Voorburg.
Sinds augustus 2012 na vele jaren ervaring te hebben opgedaan als Manager en Bedrijfsleider in loondienst besloot ik in 2012 om mezelf als zelfstandige te vestigen waardoor ik mijn ideeën, eigenlijk mijn dromen vorm kan geven en ben ik mijn bedrijf met de naam Kasteelschutters en een half jaar later Huurling.nu gestart.

Kasteelschutters is ontstaan door een verzoek van Slot Loevestein in 2006 aan mij of ik misschien ook met kinderen zou kunnen Boogschieten.
Dat bleek zo te zijn en gestaag groeide het aantal schietdagen op Loevestein en kwam ik op de naam Kasteelschutters.
De afgelopen jaren werd ik steeds vaker gevraagd door andere locaties of ik met mijn Middeleeuwse Boogschietbaan wilde komen en heeft mij toen doen besluiten de stap tot zelfstandige te nemen.

De term huurling komt voort uit mijn passie voor Middeleeuws Boogschieten waar ik inmiddels al weer 15 jaar actief in ben. Een Boogschutter werd in die tijd ingehuurd door een Heer, meestal van Adel, en hierdoor vaak ook de grondbezitter, voor zijn diensten in het leger, verdedigen van de vesting en om te jagen.

Door deze keus ben ik nu in de mogelijkheid om mezelf te verhuren als Middeleeuws Boogschutter met een volledig Middeleeuwse Handboogschietbaan waarmee ik op uw locatie het Handboogschieten aan mensen kan leren maar natuurlijk ook een demonstratie Hand en/of Kruisboogschieten kan verzorgen.

Verder geef ik Educatieve lessen in Levende Middeleeuwse geschiedenis op scholen, Workshops Stok/Zwaardvechten, Workshops Middeleeuwse pijl maken, Malieënmatjes maken  en verhuur mijzelf als organisator en/of ondersteuning in de voorbereiding en uitvoering van evenementen zowel als sport activiteit als een evenement geheel in Middeleeuwse stijl en aankleding.

Medio 2017 zijn Rob & Angelique aangesteld als beheerders op voor Nederlands eerste Rijksmonument De Ruïne van Brederode te Santpoort-Zuid en wonen zij ook in de beheerderswoning aldaar.

    

Maar natuurlijk kan Rob het niet allemaal alleen en helpen zijn vrienden hem als Huurlingen zoals dat ook in de Middeleeuwen gebruikelijk was.

DE HUURLINGEN

Rob Kortekaas    Longbowman
Schiet sinds 2000
Schiet met (hickory) Longbow 55 lbs.

 .                      
Angelique Schipper   Story Writer / Story Teller
Aagje de Vertelster is altijd nieuwsgierig en vertelt vol vuur haar Middeleeuwse verhalen
 aan jong en oud, v
an Heer Halewijn tot De heks van Oostbroek en altijd met een vleugje van Aagje zelf.

 

 

foto Ot Douwes.
Bas Kortekaas
   The King
Schiet sinds: sept. 2004
Schiet met (hickory) Longbow 45 lbs.

 

 


Loek van Hoek
  The Mercenary
Schiet sinds 2005
Schiet met Longbow Taxus 50 lbs and Horsebow 50 lbs.

Piet Groot   The Regulator
Schiet sinds 1450
Schiet met Warbow Osage 50 lbs.

Esther Nieuwpoort   The Tailer
Schiet sinds 2016
Schiet met Longbow 32 lbs.

Arjo Nagelhout   The Dabbler
Schiet sinds: 2013
Schiet met Flatbow 35 lbs.

Jaco Nagelhout   The Lighter
Schiet sinds: 2013
Schiet met Flatbow 30 lbs.