Overige Workshops

Behalve een Workshop Handboogschieten geven wij ook nog de volgende andere Workshops


Workshop
“Maak je eigen Middeleeuwse pijl”
Longbowman leert je een echte Middeleeuwse pijl maken de je ook zelf af gaat schieten en daarna mee naar huis mag nemen.
Deze workshop wordt meestal gegeven in groepsverband.
Het kan gegeven worden voor 1 tot 30 personen, grotere groepen ook mogelijk.
Duur van de workshop is variabel van 1,5 uur tot een compleet dagprogramma door aanvulling met een workshop Handboogschieten, een Middeleeuwse vertellingen en eventueel een geheel verzorgde catering.
Deze workshop kan op iedere gewenste locatie zowel binnen als buiten gegeven worden maar uiteraard ook op onze eigen locatie op Buitengoed Dorrepaal te Leidschendam-Voorburg. 

Workshop
“Maliënmatje leren vlechten”
Longbowman leert je hoe het aan elkaar bevestigen van de metalen ringen 4 in 1 gaat en verteld over de verschillende patronen die gebruikt werden door de eeuwen heen.

                           

 

4 in 1                                        6 in 1

Je krijgt een zakje met ringen en gaat aan de slag, de workshop duurt 30 tot 60 minuten afhankelijk van hoeveel je hieover wil weten en kan natuurlijk ook goed ingepast worden in een dagje Middeleeuwen beleven door het te combineren met Handboogschieten, Pijl maken, Stokvechten of een Middeleeuws Buideltje maken.

Workshop
“Middeleeuws Buideltje maken”
Longbowman leert je een handig Middeleeuws buideltje
maken waar je gemakkelijk je spulletjes in kan meenemen
door het aan je riem te hangen. Deze buideltjes werden
heel veel in de middeleeuwen gedragen omdat ze zo
gemakkelijk in het gebruik zijn.


Workshop
“Hand/Kruisboogschieten en Stok/Zwaardvechten”
Longbowman leert je in één workshop van 1.5 uur hoe je met een Hand of Kruisboog je doel moet raken en de technieken van het Stok/Zwaardvechten.
We beginnen met de Handboog, stappen door naar de Kruisboog en gaan dan met de Vechtstok aan de slag en sluiten af met een Middeleeuws Zwaard in je handen.
Tijdens de gehele workshop verteld Longbowman over de wapens die we gebruiken.
Deze workshop is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar, dus niet alleen voor jongens en meisjes maar dus ook superleuk voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s!
Een gezellige workshop waar je zeker ook veel zult lachen ook nog is lekker sportief bezig bent. Deze workshop kan zowel binnen als buiten gegeven worden.
Ook op een schoolplein mogelijk